Usein kysytyt kysymykset

 • Kuinka estän kasvitautien leviämisen? +

  Tarkasta kasvisi säännöllisesti ja poista vahingoittuneet kasvinosat. Poista kaikki kuolleet osat puista, pensaista ja ruusuista. Poista mahdollisimman usein hedelmäpuiden sekä ruusujen vahingoittuneet ja tartunnan saaneet osat. Polta kuolleet puut mahdollisuuksien mukaan. Desinfioi puutarhatyökalusi säännöllisesti. Vuoroviljele: mitä enemmän vaihtelet kasveja ja niiden kasvupaikkoja, sitä vaikeampi tautien ja tuholaisten on tartuttaa kasvia.

 • Mikä on paras paikka muurahaisrasialle? +

  Etsi paikka, missä muurahaisia parveilee. Poista kyseisestä paikasta niiden ravinnonlähteet ja aseta muurahaisrasia tilalle. Muurahaisrasia ei saisi olla kosteassa paikassa.

 • Milloin kasvia tulee kastella? +

  Kastelu saattaa vaikuttaa yksinkertaisella, mutta muutamia sääntöjä noudattamalla tehostat sen vaikutusta. Kasvi tulee kastella heti istutuksen sekä kylvön jälkeen. Kuivina kausina maan kosteutta tulee ylläpitää kastelemalla säännöllisesti. Paras aika kastelulle on illalla, jolloin vesi ei ehdi haihtua liian nopeasti auringon vaikutuksesta.

 • Mistä tiedän, että kasvini kärsii tuholaishyönteisistä? +

  Roikkuvat lehdet, kuivuneet kasvinosat ja nuutuneen näköinen kasvi ovat merkkejä tuholaishyönteisistä. Kokeile nuorta kasvinvartta: jos se taipuu erittäin helposti, ovat tuholaiset todennäköisesti ehtineet jo vaurioittaa kasvin juuria.

 • Onko Baition D Pulverin käyttäminen sisätiloissa haitallista lapsille ja lemmikeille? +

  Baition D Pulveri on tarkoitettu käytettäväksi ulkona. Sisätiloissa suosittelemme käyttämään Baition D Muurahaissprayta tai Baition Muurahaisrasiaa.