Rikkaruohot


Rikkaruohojen hävittäminen ei ole rakettitiedettä, mutta edellyttää oikeanlaisia toimenpiteitä.

Vasemmanpuoleisen valikon ohjeiden ja vinkkien avulla torjut helposti ja tehokkaasti puutarhasi rikkakasveja.

Usein kysytyt kysymykset

 • Voinko sekoittaa kahta eri torjunta-ainetta samaan suihkepulloon? +

  Torjunta-aineiden sekoittaminen on ehdottomasti kiellettyä. Tee kaksi erillistä käsittelyä ja pidä niiden välillä reilu tauko.

 • Milloin on oikea aika torjua rikkaruohoja torjunta-aineen avulla? +

  Rikkakasvien torjunta on helpointa keväisin, kun kasvit ovat aktiivisessa kasvuvaiheessa, maa on kostea ja sää tarpeeksi leuto. Nurmikon leikkauksen ja torjunta-ainekäsittelyn välillä tulisi olla vähintään muutama päivä. Älä leikkaa nurmikkoa vähintään kolmeen päivään käsittelyn jälkeen, jotta rikkakasvit ovat ehtineet imeä torjunta-aineen itseensä. Parhaat tulokset saat tekemällä käsittelyn huhti-toukokuussa aikaisin aamulla.

 • Kuinka pääsen eroon vaikeasti hävitettävistä rikkaruohoista nurmikollani? +

  Hankalat rikkaruohot tulee poistaa ennen niiden laajaa leviämistä ja siementen kerääntymistä nurmikollesi. Säännöllinen rikkaruohojen poistaminen käsin ja paikallinen käsittely rikkakasvien torjunta-aineella estää ongelmallisen rikkakasvin leviämisen. Laajoja pinta-aloja varten voit hankkia tiivistemuodossa olevaa torjunta-ainetta, josta voit laimentaa itsellesi tarvittavan määrän käyttöliuosta. Säännöllinen rikkakasvien torjunta-aineiden käyttö huhtikuusta syyskuuhun vähentää sammalen ja rikkaruohojen kasvua.

 • Rikkaruohot ovat ympäröineet kasvin, jonka haluan säilyttää. Miten suojelen sitä torjunta-aineelta? +

  Älä käytä rikkakasvien torjunta-aineita tuulisena päivänä, ettei torjunta-ainetta leviä istutuksille. Käyttäessäsi torjunta-aineita lähellä istuttamiasi kasveja suojaa haluamasi kasvi esimerkiksi ison pahvin avulla tai asettamalla esimerkiksi astian suojattavan kasvin päälle. Käytä torjunnassa kasvin vihreiden osien kautta imeytyvää torjunta-ainetta.

 • Kuinka voin ehkäistä rikkaruohoja nurmikollani? +
  Nurmikon rikkaruohoja voi ehkäistä monella tavalla. Oikeanlainen leikkaus, nurmikkoa vahvistava ja rikkaruohoja vähentävä lannoitus ja säännöllinen käsittely oikeanlaisella torjunta-aineella auttavat pitämään rikkaruohot poissa. Trim Nurmikkolannoitteen käyttö keväästä alkusyksyyn pitää rikkaruohot sekä sammalen kurissa ja tekee nurmikosta vahvan, rehevän, terveen ja vastustuskykyisen.
 • Kauanko rikkaruohoilla ja sammalella kestää kuolla? +

  Mikäli nurmikon käsittelyn jälkeen ei sada seuraavan 8 tunnin aikana, sammal kuolee noin 4 päivän kuluessa käsittelystä. Tämän jälkeen sammal haravoidaan pois. Rikkaruohoilla menee 1-4 viikkoa tuhoutumiseen riippuen rikkaruohosta ja sen elinoloista. Kylmä ilma tai kuiva maaperä haittaavat ja hidastavat kasvua ja siten myös torjunta-aineiden vaikutusta.

 • Käsittelin nurmikkoni kaksi viikkoa siten valikoivalla rikkakasvien torjunta-aineella. Rikkaruohot voivat kuitenkin nyt paremmin kuin koskaan, mistä tämä johtuu? +

  On tavallista, että rikkaruohot kasvavat nopeammin ja näyttävät hyväkuntoisilta torjunta-aineen käytön jälkeen. Kyseiset valikoivat rikkakasvien torjunta-aineet toimivat niin, että rikkakasvi imee aineen itseensä. Aineen tulee kiertää koko kasvin nestekierto vaikuttaakseen kasviin. Tästä johtuen rikkakasvin kuoleminen voi kestää jopa 4 viikkoa. Tuotteen vaikutusnopeus riippuu paljolti säästä, joten kasvi kannattaa käsitellä torjunta-aineella sen kasvaessa aktiivisesti. Parhaimman vaikutuksen saat, jos et käytä torjunta-ainetta juuri ennen sadetta, maan ollessa kuiva tai ilman ollessa vielä liian kylmä.